Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

ant.

24. 5. 2009 20:34
...ale co to je - nějakých 115 miliard....

...o tuto částku dokázali Vaši "odborníci" - jako např. "ekonom" Sobotka a  "odborník" Havel (neplést si s bývalým prezidentem) - zvýšit státní dluh během jediného roku...a to za časů hospodářské konjuktury... tato investice alespoň něco přinese - odstraní  "staré ekologické zátěže"....na odstranění následků řádění vaší "asociální demokradcie" by nestačila ani  částka 10x vyšší...Rv(Y):-©

0 0
možnosti
JS

JIST

21. 5. 2009 12:33
vazeny soudruhu predsedo KVKSC - pardon KV-soc-KSC

i kdybys mel pravdu a opravdu by kazda zakazka smrdela korupci - co myslis : 1 zakazka za konecnych 115 miliard, nebo 200 zakazek za pul miliardy - pridelovane urednictvem. Co myslis, kde je vetsi potencial na korupci? Protoze u souruha tveho rozumu nepredpokladam smysluplnou odpoved, odpovim si sam - no samozrejme u tech 200 zakazek. Jednak ji jech vic, jednak jsou mensi  a nebudi tedy tolik rozruchu.

A jeste  zaverecna - procpak vy - sockomancove - tak prahnete po tom, aby se tohle resilo az po volbach? No preci budete muset z neceho zaplatit sve kamarady ne?

0 0
možnosti
P

pavel_poc

21. 5. 2009 23:01
Ale ale, kdo se nám to tu vzteká?

To "JIST": doporučuji přečíst blog znovu (možná raději dvakrát). Jednak ne "soudruhu" to je jiná strana. O "sockomančích" budu muset napsat další blog. O té zakázce, když si to pozorně přečtete, tak já nikde nediskutuji při jakém způsobu zadání bude menší korupce. Mě vadí, že při přenosu zakázky tohoto rozsahu na další, další a další subdodavatele, kdy každý v tom řetězci něco odloupne, zbude na skutečné provedení prací méně peněz, než kdyby se to zadalo přímým dodavatelům. To je to, co mě štve. Chce točíst pozorněji :-):-)

0 0
možnosti
A

antizelenka

20. 5. 2009 17:41
soudruhu autore

tak jste se pěkně zviditelnil před volbami

každý chudý volič si jistě posteskne tolik peněz , tam levárna bý zákonitě musí a je vymalováno podobně jako s vyrovnáním s církvemi

jeden jediný dotaz:

ty ekologické časované bomby jsou ještě z dob komunismu a mezi tím jste 8 LET VLÁDLI - co jste dokázali za tu dobu vyřešit? kolik kontaminované země vyčistit?

0 0
možnosti
A

antizelenka

20. 5. 2009 17:45
Re: soudruhu autore

neudělali jste VŮBEC NIC, podobně jako s vrácením ukradených církevních majetků máte jen spoustu slibů a peníze jste rozházeli nebo "projedli" tak že po vás zbyla hromada dluhů

tato extra velká zakázka je "pouhý" jeden roční schodek Vašeho hospodaření se státní kasou - za ty peníze už mohlo být dáááávno vyčištěno a mohli jste mít bobříka za ekologii, tak jen zbyly plané ekologické sliby a kritikaRv

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

18. 5. 2009 16:13
Primární problém je přece jinde,

nejde o to, jestli realizaci nakonec zastřeší jeden generální dodavatel nebo jestli jich bude 5, 10 nebo 20. Nejhorší na všem je, že nikdo neví, o jaké škody přesně jde, jaký je jejich rozsah a tak vůbec nechápu, jak to chce někdo nacenit a už vůbec ne, jak si někdo "dovolí" o takové ceně tvrdit, že je výhodná nebo nikoli. V každém byznyse, určitě v tom Vašem i tom mém platí, že výše cenového polštáře, rezervy, bufferu odpovídá míře neznámého. A toho je tady, bohužel, hodně. Počet dodavatelů je pak už jenom technikum věci.

A v otázce délky řetězce s Vámi docela souhlasím, ale vždy je to o konkrétním případě. Někdy to může být výhodné i pro odběratele.

0 0
možnosti

Comodor

18. 5. 2009 19:56
Re: Primární problém je přece jinde,

Ono do jisté míry jde i o to, co všichni ví, ale nikdo to nahlas nepřizná - ta cena je orientační a až generální dodavatel zakničí že peníze došly, určitě se objeví nějaký ochotný politik, který se začne ohánět možnými riziky a nutností je zcela odstranit. (Rozuměj: Dosypat penízky generálnímu dodavateli)

Reálně bych to proto viděl takto: Generální dodavatel dostane 115 Mld. Do druhého kola přepustí tak 80 Mld, nerovnoměrně mezi 4-5 subdodavatelů. Ti rozpustí 60 Mld. mezi regionální subdodavatele a ti za 50 Mld provedou práce v hodnotě 40 Mld.

Pokud se následně ukáže že to nestačí, může dojít ke dvěma událostem - buď se sníží kvalita a tím se toho opticky udělá víc (lepší pozice při škemrání o další peníze), NEBO se prostě některým firmám nezaplatí buď vůbec, nebo se to bude protahovat (do "dolití" vyškemraných peněz) a volné peníze se použijí k najmutí jiné firmy..

0 0
možnosti
C

cojanato

18. 5. 2009 15:47
K vážnému zamyšlení ano.

Uvidíme, co se z toho vyvine. Možná zas nějaký průšvih. Chtělo by to asi více podrobností, nějaký tunel tam klidně být může. A u takového "balíku"? No řekněte !:-/

0 0
možnosti
F

framy

18. 5. 2009 15:39
že z vás

žádný velký ekonom nebude jsem pochopil z toho,že jste socan,zkuste to v něčem jiném.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

18. 5. 2009 15:29
nějak jsem nepochopil

proč si utíráš nohy do Kalouska.

0 0
možnosti
PP

pefben

18. 5. 2009 15:24
Ale no tak

Fuj, soudruhu. Kdo to má číst. Pročpak si musíte honit triko zde na blogu? Řečněte někde na náměstí před lůzou, ta Vás bude volit!

0 0
možnosti
I

imax

18. 5. 2009 14:39
to je ale směšný článek

;-D

v čem podnikáte, pane doktore? v zahradnictví? no chraň pánbůh, abyste se například chtěli rozrůst a pořídit si nějaký opravdu ale opravdu velký skleník...nejspíš byste si udělal rycholkurs projektanta, nejlépe statika, ve finále bychom vás nbesjpíš viděli běhat s montérkama a kolečkem po stavbě...přece nebudete nechávat ten nemravný zisk generálnímu dodavateli, vybraného na základě regulérní vámi vypsané soutěže;-D

je vás tam víc "odborníků" v tý vaší partaji?;-D

0 0
možnosti
1

1gomez

18. 5. 2009 14:55
argument ad hominem

lze použít na kongres ODS. Sem to nepatří.

0 0
možnosti
P

pick

18. 5. 2009 14:18
Super racio-jen tak dál.

Úředníci to nemohou uhlídat, tak jich potom můžeme 50% zrušit. Další pokračování - výstavba všech dálnic-jedna zakázka-jedna faktura ročně, sláva další úřednické úspory atd,atd.

Podpora akci-jeden dodavatel=jedna faktura ročně, úředníci na Havaj.! 

0 0
možnosti
C

celim

18. 5. 2009 14:28
Re: Super racio-jen tak dál.

No z jinéhooboru vím, že když se udělá výběrové řízení, tak vyhraje především zadavatel. V případě hlavního dodavatele zisk připadne opět zadavateli, což bývá firma z níž vedou penězovody do kapes příslušných úředníků. Úředníci mají méně práce , ale rozhodně neušetří svému chlebodárci peníze! No a nejvíc na tom vydělá generální dodavatelRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1817x
RNDr. Pavel Poc, poslanec Evropského parlamentu
http://www.pavelpoc.cz

Seznam rubrik