Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dolch

28. 7. 2009 14:21
Hodnocení vědců

Je hezké, že chápete jakou špatnost to současná vláda dělá. Ale nezačala snad reformu hodnocení vědeckých pracovníků vaše vláda ČSSD?

0 0
možnosti

pavel_poc

2. 8. 2009 19:26
Re: Hodnocení vědců

Ne nezačala. Blbnout se začalo už v roce 1992 když vyhrála volby ODS a Klaus. A blbnutí vesele pokračovalo za dalších vlád bez ohledu na to jestli ČSSD nebo ODS. Nepochopení významu vědecké práce není bohužel v ČR vlastní jen politikům, je to vcelku všeobjímající a politická příslušnost v tom nehraje roli. Že je na tom současná reprezentace ČSSD stejně je mi líto tím víc.

0 0
možnosti

dolch

8. 8. 2009 0:48
Re: Hodnocení vědců

Hm, je dobře, že to takhle vidíte. Něco Vám napíšu, pracoval jsem krátkou dobu v AV, v době vlády ČSSD - to ale není podstatné. Důležité je, že tato sféra potřebovala reformu, a to přinejmenším od roku 1989. To, že se to do dneška nepovedlo, je asi zásluha všech vlád, jak uvádíte. To, co bylo tehdy nejpalčivějším problémem, nebyl nedostatek financí. Problém byl v normativech přerozdělování těchto financí a odměňování vědeckých pracovníků. Naprostá nemožnost motivovat mladé lidi k práci v akademii. Stále tam mám známé, takže vím, že situace nejen, že přetrvala, ale dokonce se i zhoršila. A ČSSD určitě na tom nese nemalý podíl - minimálně ten, že za celou dobu své vlády neudělala nic. Tím ale nechci říct, že je to JENOM vina ČSSD. No, držím Vám palce, ať v tom něco dokážete změnit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1817x
RNDr. Pavel Poc, poslanec Evropského parlamentu
http://www.pavelpoc.cz

Seznam rubrik