Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alex hart

9. 10. 2009 18:12
Ono je to celkem prosté -1-

Předně se obávám, že přes všechny nabubřelé řeči o tom, že člověk je pánem tvorstva a odlišuje se svoji inteligencí, jsme ve skutečnosti blbější než kvasinky. Ty totiž když je hodíte do sudu s cukrovou vodou, tak se rozmnožují jak o život, až se jich většina opět utopí ve vlastních  s r a č k á c h  (promiňte chtěl jsem říci v produktech vlastního metabolismu). Ale ty kvasinky mají tu geniální vlastnost, že umějí přežít, byť jen v omezeném počtu, jakožto spóry, což ale člověk neumí. A čím je civilizovanější, tím bude mít s přežitím za extrémních podmínek větší problém. A i když člověk kdejaký rostliný či živočišný druh šlechtí k vyšší odolnosti, apod., tak sám sebe šlechtí k čím dál větší závislosti na technických kravinách, které naši předkové vůbec nepotřebovali. A právě tímhle zamořujeme svoji planetu nejvíce.

Co se týče přemnožení, tak je to pravda, ale tento efekt funguje výběrově, a to tak, že čím je člověk civilizovanější, tím hůř se rozmnožuje.

0 0
možnosti

alex hart

9. 10. 2009 18:14
Ono je to celkem prosté -2-

Proto taky bílá rasa postupně vymírá, ale je ještě rychleji nahrazována rasami jinými, zejména Asiaty. A ti dnes stojí především za růstem počtu obyvatel Země.

A dále, kdo má alespoň elementární ponětí o dějinách, tak ví, že dosud každá civilizace (či "světová" říše) dříve či později zanikla pro vyčerpání konvenčních zdrojů a neschopnosti se rychle přizpůsobit změně, dále pro neschopnost žít bez neustálé expanze, a současnou neschopnost organizovat stále expandující impérium. A dále asi taky každý ví, že vždy nakonec vyhráli barbaři, kteří byli odolní, zvyklí na "svrab a neštovice", a povznesení nad civilizační výdobytky a kulturu rozkládající se říše.  A dnešní bílí řiditelé zeměkoule tohle nechtějí jaksi vidět a tak plánují všechny ty své neudržitelné rozvoje a dělají, že tahle celkem prostinká fakta, co jsme uvedl, neexistují. No tak holt musíme jednoho dne z velké části pochcípat a když budeme mít štěstí, tak nějací naši potomci možná ten svrab přežijí.

0 0
možnosti

nobi

9. 10. 2009 16:06
Houby

Problém CO2 a jiné ekologické"problémy" si vymysleli mocní tohoto světa a protože také vlastní média, tak masírujou mozky lidí nesmyslama. Proč? Pro peníze a moc.

Ekologická daň, teď už se obchoduje s tzv. povolenkami na vypouštění CO2 atd. Jsou to všechno jen výmysly pro zisk.

0 0
možnosti

lost

9. 10. 2009 15:01
život , jev neekologický

anarchický a smrdutý . jezdím fšude na kole , ale nedemonstruju, takže jsem stejně konzumentista . moc se nepřetrhnu pro práci , takže jsem komunista ... a vubec. ... nějaký kompetentní ekolog řekl že stojí na straně přírody , ale s obavou, že příroda stojí na straně techniky . technika po mém soudu těží z lidí, a usiluje o expanzi do prostoru :-) ať fyzikálního , virtuálního či spirituálního - jen si vybrat čomu sloužit .

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

9. 10. 2009 7:57
Nejúčinější známý způsob

... je nějaká válka. Velká válka. Vzhledem k tomu, že v Evropě byly 2 velké války za posledních 100 let, tak tu příští bych raději viděl někde v Africe, JV Asii nebo J. Americe.

0 0
možnosti

Trupman

9. 10. 2009 2:00
Maramukarela šalalala

Cestou snižování populace se západní kultura už dávno vydala.

Bohužel rozvojové země na to moc neslyší, pro ně jsou potomci budoucností. Hodně dětí se u nich rovná větší naději na lepší život. Jediné naději. :-/

0 0
možnosti

SecondWisdom

9. 10. 2009 1:41
Nesouhlasím

Doufám, že se všichni shodneme, že třetí varianta je nejlepší. R^

0 0
možnosti

Martin Jirousek

9. 10. 2009 0:52
Jen toto

K jinak velmi zajímavému článku - je zapotřebí upnout pozornost kde a kolik osob spotřebovává převážnou většinu produkce. Myslím si, že kdyby se odstranilo  5% populace, která spotřebovává více než 26% celosvětové produkce ropy, ulevilo by se celému světu. Scénář dvě je pak v přímém rozporu s nikoli s principem demokracie, humanity nebo ve sporu s médii, ale v přímém rozporu s kapitalismem jako takovým.

0 0
možnosti

Radek0075

9. 10. 2009 0:24
Docela by se s tím dalo souhlasit.

Ale kdyby to nepronesl člověk kterej do práce lítá letadlemRv

0 0
možnosti

Martin Jirousek

9. 10. 2009 1:01
Re: Docela by se s tím dalo souhlasit.

Ale on to může pronést, protože demokracie. Vaše věta mi zní jako známé "Žádnej z nás, nemá takový platy. Řekněme, paní Zagorová, je to milá holka, ale ona už dva roky bere 600.000 každý rok. A další!  Milion! Dva miliony berou."

0 0
možnosti

Big Dadddy

9. 10. 2009 0:09
blbost

není moc lidí. kdyby si DOMA každý sedl na zadek, není nikde nikdo.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1817x
RNDr. Pavel Poc, poslanec Evropského parlamentu
http://www.pavelpoc.cz

Seznam rubrik