Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vvladi

17. 5. 2011 9:21
Řecko a USA.

O tom, že US hospodářství stojí na pokraji propasti a co nevidět se zhroutí, slyším a čtu od roku 1948.Jestli ale není chyba v tom, že naše katastrofické zvěsti do USA ještě nedorazily.

Řecko se svou přírodou,mořem a teplem se jistě dostane z problémů, s námi to bude horší.

0 0
možnosti

Gašpo

17. 5. 2011 9:27
Re: Řecko a USA.

Myslím, že je to veľmi aktuálne. Nástup virtuálneho bankovníctva a kraditných kariet zafungoval ako superurýchľovač. Ukľudňovať sa tým, že FED funguje 100 rokov a stále žijeme, skutočne nie je na mieste.;-)

0 0
možnosti

Glock Mark XV

17. 5. 2011 8:05
Pane doktore,

nemusíte hledat v Řecku viníky nalevo nebo napravo, protože Řekové nemají problémy 2 roky, 3 roky, 5 let, ale celých 20 let, od dob Papandrea staršího (což byl socialista jak poleno). Statistické "omyly" nejsou staré max. 5 let, řecká vláda opakovaně lhala o hospodaření národní ekonomiky již v letech devadesátých, řecké skandály okolo unijních dotací jsou také celkem známé.

Věc se má tak - Řecko se chovalo jako malý fakan - lhalo a podvádělo (EU i samo sebe, nabízí se příměr se SSSR, který si taktéž v ek. číslech lhal převážne do vlastní kapsy) ... a EU (EHS) mu to desetiletí tolerovala. Byl bych rád, aby se ČR tímto směrem nevydala a/nebo jí nebylo předhazováno, že se řeckému chování přibližuje.

0 0
možnosti

Glock Mark XV

17. 5. 2011 8:07
Re: Pane doktore,

Navíc řecké vlády kupují své armádě nové kvéry, tančíky a letadélka, aby se armáda nepletla do politiky. Což při dnešních cenách zbraní není nic levného (a to ještě jim USA dodávají zbraně se slevou v rámci programů Peace Xenia).

0 0
možnosti

Gašpo

17. 5. 2011 7:41
Finančný systém je podvod

a v tom to celé spočíva.;-)

Stali sme sa otrokmi finančnej oligarchie. Sme ako osli zapriahnutý do kolotočového čerpadla. Nárast dlhov sa dostal do kritickej fáze a musí sa niečo stať. Otázka stojí čo to bude, pretože to nikto nevie a aj tí, čo to spískali z toho majú bobky.

Nedostane nás z toho žiadna vláda. Ani modrá, ani oranžová, ani ružová...

Politici sú spolok neschopných indivíduí, resp. schopných akurát klamať, kradnúť, prípadne sa viezť. Politici nikdy nič nevyriešia, tí len záplatujú. A z tých záplat už vznikol poriadny paskvil.

Nie je to len Grécko, USA. Už je v tom dávno po uši aj Japonsko, tretia svetová ekonomika. EU je v totálnom prúsere tiež, len sa ešte kŕčovito tvári že je v pohode. Teraz zostáva len dúfať, že sa to bude uberať miernym smerom. Ale byť politikom, tak sa bojím aby som neskončil na strome, alebo pouličnej lampe.

0 0
možnosti

debater

17. 5. 2011 7:22
Jestli jste nám tímto chtěl

říci, že vlády téměř všech zemí světa nectí žádná pravidla a chovají se nezodpovědně, tak to víme i bez vás. A je úplně jedno, která partaj kde vládne, jestli modrá, rudá, pravá nebo levá, nic to neznamená, jen název v jejich štítu.

0 0
možnosti

Dalibor62

17. 5. 2011 7:21
Tak trochu nechápu souvislosti

To je, jako kdyby mě policie chytila s 1,8 promile alkoholu za volantem a já bych argumentoval, že náš "rekordman" měl kdysi asi 5,5 promile (už to nevím přesně, ale bylo to opravdu hodně).

A ony USA také mají, odhaduji, nejméně dvacetinásobně vyšší HDP. Kdo má chuť, ať si to vygoogluje, ale je to možná až 50 x víc. USA jsou prostě stále ekonomickou velmocí, i když silně zadluženou, zatímco Řecko je "trpaslík".

A dluhy Řecka nezavinilo jen Euro. Způsobily je všechny socialistické vlády od pádu vojenské junty, tuším v roce 1974. Takže samozřejmě to byla LEVICE se svojí rozhazovačností: "zdroje jsou".

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS