Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

simsII

20. 9. 2010 19:20
Myslím si,

že by vůbec nemusely dělat běžné výplně mudrové, ale stačil by zavést bakalářský program pro dentisty, kteří by tuto práci velmi dobře zvládli. Znám osobu, která byla na vojně jako  asistent u zubaře a vím, že dokázal popůl roce velmi dobře spravovat zuby, když tam doktor nebyl (byla to civilní lékařka). Když jsem byla asi dvacetiletá, tak ve městě působil vedle lékařů i dentista (starý člověk). Uměl bezkonkurenčně trhat zuby a běžně spravoval zuby pomalu celému městu. A uměl dělat i můstky, dělal si vše sám. Křičí se, že bude zubařů málo, tak už měli rozjet onen bakalářský program a mudrové by se mohly více věnovat ústní chirurgii, protetice a "údržbářské" práce přenechat dentistům.  Už slyším křik o své důležitosti, protože pání doktoři by začali mít strach, že by nebyli tak vzácní.

0 0
možnosti

artea

20. 9. 2010 14:37
Nechci být špatnym prorokem,

ale Čechům se o 50% zhorší chrup a bude ještě menší možnost sehnat zubaře. Krize bude i v ústní dutině.;-D

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

20. 9. 2010 14:28
plombu mi naposled dělali někdy před 10 lety

nějaký 4 stovky vůbec neřeším......připadá mi, jako kdyby autor měl minim. 200 zubů, že ho to zruinuje.

A to jsem z těch "neřádů", co nechodí na preventivní prohlídky, protože mi to přijde jako ztráta času...a zbytečné čerpání peněz z pojištění (nejste-li teda mezi těma, co mají se zuby problémy díky kazivosti).

0 0
možnosti

Rada47

5. 10. 2010 12:57
Re: plombu mi naposled dělali někdy před 10 lety

Nemůžu si to odpustit, ale musím si rýpnout.

Vy jste si asi nevšiml, že s Vími ve stejném státě žijí lidé, kteří na to prostě nemají a kazí se jim zuby častěji než jednou za deset let jako Vám.

Přeji hodně zdravých zubů ;-D

0 0
možnosti

Centrotoma

20. 9. 2010 9:48
Když psát, tak zcela korektně.

Několik poznámek.

Dnes už nejsou dentisti, ale zubní lékaři a stomatologové (v závislosti na studijním programu). Když budete všem říkat zubní lékaři, nikoho to neurazí. Dentisté byli střední zdravotnický personál.

Můžete mi říct, v čem je amalgámová plomba obyčejná? Víte, jaký je rozdíl v preparaci zubu na kompozit a na amalgám? Víte, jaký je technologický postup zhotovení obou a rozdíly mezi nimi?

Používejte raději slovo výplň. Použil jste ho jednou, takže ho znáte.

Kdybyste byl zubař, věděl byste o problematice zubní péče a jejích úhradách víc.

0 0
možnosti

isabell

20. 9. 2010 10:27
Re: Když psát, tak zcela korektně.

Jasně s korektností do řiti a snad ještě dál :-/

Co vám mimo pár "nepřesných" termínů v článku nesedí? Nemá snad autor v jádru pravdu? Odpovím si sama, má.

0 0
možnosti

hnusil VI. - věčný bojovník

20. 9. 2010 8:17
O cem to mluvi pan Poc?

Povazuji za vrchol drzosti, kdyz vysoky predstavitel CSSD nam bude plakat ohledne placeni u dentistu. Strana, ktera pro verejne zdravotnictvi behem sve vlady neudelala absolutne vubec nic pozitivniho, ale spise naopak - pan poslanec nam tady breci ohledne predsedy stomatologicke komory - proc mu sla vladnouci CSSD na ruku? (ci obracene?) Proc za CSSD zacal rozkvet soukromeho zdravotnictvi a privatizace nemocnic? Proc jsou verejne nemocnice tunelovany? Proc Vas kamarad MUDr. Larva nechava ucelove krvacet krajske nemocnice v Karlovarskem kraji? Aby je pak mohl ucelove levne pronajmout (presne v duchu tunelovani CSSD, ale presne proti slibum CSSD)?

0 0
možnosti

schonfeld

20. 9. 2010 20:50
Re: O cem to mluvi pan Poc?

Larva nechává krvácet nemocnice? Sám víte dobře že je to blbost. Ke dnu je poslal už bývalý hejtman za ODS a současný úžasný a skvělý kandidát na senátora JUDr. Josef Pavel, když jeho banda nasekala dluhy v nemocnicích za 60 mega. A dorazila to ještě větší banda jménem Doktoři za uzdravení společnosti, kteří se cíleně pokusili zlikvidovat nemocnici v Sokolově a nechybělo moc aby se jim to skutečně podařilo. Jestli je tady tedy něco účelového, tak zcela určitě to Vaše tvrzení že za to může ČSSD. Ta sice může za leccos, ale tohle v Karlovarském kraji je především dílo ODS.

0 0
možnosti

kuča

20. 9. 2010 7:20
Přece je v pojištění zdravotním

:-) zahrnuta i částka pro opraváře chrupu! Nebo se mýlím? Zubaři patří mezi nějakou lepší kastu mezi doktory ? ;-O;-O;-O;-O

0 0
možnosti

kosciuszko

20. 9. 2010 7:15
Já jsem valcíř, kdo je víc ?

Chtělo by se zvolat. Vystudovali za dělnické peníze a teď chtějí platit za plomby! ;-D

0 0
možnosti

Hříbek

20. 9. 2010 7:13
Pojištění

Zajímalo by mě, zda bych mohl ze svých pravidelných povinných plateb zdravotního pojištění vyjmout peníze pro stomatology. Když si budu totiž v ordinaci platit i za obyčejnou plombu, není důvod aby mi peníze odebírala zdravotní pojišťovna. Dodám je panu stomatologovi rád sám hned při výkonu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1817x
RNDr. Pavel Poc, poslanec Evropského parlamentu
http://www.pavelpoc.cz

Seznam rubrik