Diskuse

Češi Čechům

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gaspard

21. 9. 2011 14:03
Pavlíku, Pavlíku!

Ty si to zase představuješ jak Hurvínek válku.

Z pohledu zaměstnanců: Základní plat běžných zaměstnanců těchto řetězců je 80,- hrubého na hodinu. Nebýt pracovních ůřadů, které slouží jako nahaněči nevolníků na takováto pracovní místa, tak by tam už asi nikdo, kromě brigádníků, nepracoval. Pokud si na něco stěžuješ, tak tě bez milosti vyhodí, ale průšvih na pracáku máš ty.

Z pohledu nižšího managementu: Základ je zametat všechny průšvihy na lokální úrovni, protože tě vyšší vedení bez milosti zlikviduje i za průšvih, za který nemůžeš a udržet alespoň minimální stabilní kádr na prodejně je díky 90% fluktulaci zaměstnanců nejvyšší priorita, protože máš jakous takous jistotu, že ti stálí alespoň nějak plní své úkoly.

Z pohledu zákazníka: Drtivá většina zákazníků není mocna cizího jazyka natolik, aby sesmolila na centrálu v Německu nebo Rakousku nějakou stížnost. A pokud i nějakou sesmolí, problém se řeší systémem padajícího lejna - viz výše.

A teď babo raď!

0 0
možnosti
P

pavel_poc

21. 9. 2011 14:26
Re: Pavlíku, Pavlíku!

Jasně, že je to zjednodušení. Blog přece není sociologický nebo pracovně právní rozbor. Jasně, že bežný život není telenovela, kde jsou všichni úžasní, osudoví a navýsost čestní a padouši vypadají jako padouši nebo mají aspoň černé brýle. Přesto uznejte, kdyby se u nás lidi aspoň o trochu profesionálně slušněji, všechno by přece jenom šlo líp. A o tom byl blog.;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS